Vorwerk & Co. osnovan je davne 1883. u njemačkom gradu Wuppertalu. Tijekom više od 130 godina postojanja tvrtka je od tvornice tepiha izrasla u veliku internacionalnu korporaciju. Do danas je ostala obiteljska tvrtka koja kao takva posebno njeguje obiteljske vrijednosti.

Vorwerk je prisutan u 70 zemalja diljem svijeta, a u prodaji zapošljava više od 550.000 ljudi koji su u svijetu prodali više od 40 milijuna sistema za čišćenje.

Vorwerk svoje proizvode razvija u skladu s najnovijim saznanjima i izrađuje ih pomoću najmodernijih tehnologija: iznimno se velika pozornost pridaje kvaliteti izrade i materijala. Time svojim kupcima nudi najbolju tehnologiju najviše kvalitete. Vorwerk sistemi za čišćenje prodaju se isključivo putem direktne prodaje i moguće ih je naručiti isključivo preko naših savjetnika.

Tridesetih godina prošlog stoljeća njemačka tvrtka lansirala je proizvod koji je doveo do revolucije među usisavačima i posjedovao nevjerojatna svojstva za to doba – proizvod je bio lagan, praktičan, učinkovit i prihvatljive cijene. Dobio je naziv „Kobold“ (njemački ‘patuljak’) i pod tim je imenom osvojio srca i domove ljudi. Odtada nadalje prodaja se ovog proizvoda, koji je milijunima obitelji predstavljao idealno rješenje za otklanjanje poteškoća pri čišćenju doma, stalno povećavala.

U narednim desetljećima radilo se na inovacijama i tehnološkim poboljšanjima. Krajem 50-ih godina prošlog stoljeća u Europi je predstavljena prva električna dubinska četka koja je objedinila usisnu moć i mehaničko djelovanje te čistila prašinu kao nijedna dotad. Novi je priključak proširio mogućnosti rada Koboldovih usisavača na različitim površinama i tako nastaje „Kobold sistem za čišćenje“.

Početkom 70-ih godina stigao je i prvi priključak za suho „pranje“ tepiha i tekstilnog pokućstva. Biološko sredstvo Kobosan i osvježavajući pribor dodali su usisavanju još veću učinkovitost. U 80-im je godinama Kobold VK 120 pružio novu dimenziju konceptu modularnosti i postao jedan od najkorištenijih i najpoznatijih usisavača na svijetu. Tijekom 90-ih Kobold sistem za čišćenje postaje potpun pojavom Pulilux aparata na tržištu – novog nastavka koji je polirao te čistio tvrde i glatke površine na nov i još učinkovitiji način.

Granice su pomaknute 2000. godine – tada je sistem za čišćenje doživio tehnološku i konceptualnu evoluciju, odnosno napravljen je veliki iskorak na području modernog čišćenja u domaćinstvu.

Ulaskom u 21. stoljeće Kobold u sebi objedinjuje desetljeća predanosti, strasti i iskustva. Nastupa generacija Premium filter-vrećica koje smanjuju mogućnost alergije na prašinu zadržavanjem njezinih najsitnijih i najštetnijih čestica. I sva je ta tehnologija jednostavna i laka za upotrebu!