Pitanja o peraču poda 2 u 1 Kobold SP7

Općenito

Sve krpe za čišćenje Kobold MF mogu se prati u perilici rublja (na 60 °C) i sušiti u sušilici rublja. Nemojte upotrebljavati omekšivače ili izbjeljivače jer mogu oštetiti mikrovlakna. Tijekom cijelog procesa nećete uopće doći u kontakt s prljavom krpom, dok pri tradicionalnom načinu čišćenja to nije slučaj jer morate ocijediti prljavu vodu iz krpe. Krpe za čišćenje MF mogu se jednostavno i praktično ukloniti iz okvira držača krpe u sklopljenom položaju i zatim odmah staviti u perilicu rublja.
Perač poda 2 u 1 Kobold SP7 čisti jednako snažno kao i prethodni modeli (SPB100/SP600) te nudi dvije različite razine usisavanja. Snaga usisavanja je postavljena na „normalno“, no u slučaju tvrdokornije prljavštine možete jednostavno povećati snagu odabirom načina usisavanja Boost.

Funkcije

Modularni, bežični sistem Kobold VK7 ima nastavak 2 u 1 za mokro i suho čišćenje – Kobold SP7 – koji može istovremeno usisavati i prati podove. Zahvaljujući trima različitim razinama vlaženja, uređaj pomoću svojih krpa MF temeljito usisava i pere gotovo sve vrste tvrdih podova.
Perač poda Kobold SP7 nije prikladan za usisavanje tekućina, već je namijenjen mokrom čišćenju podova prilikom kojeg se upotrebljava minimalna količina vode. U slučaju da se ipak usisa tekućina, usisavač VK7 se automatski isključuje.
Inovativna tehnologija perača poda Kobold SP7 omogućuje njegovu upotrebu na gotovo svim vrstama tvrdih podova, što čini njihovo svakodnevno usisavanje te pranje praktičnijim i učinkovitijim. Sistem Kobold VK7 osigurava nježno i temeljito čišćenje tvrdih podova, pločica i parketa.
Da, Kobold SP7 dolazi s ugrađenim spremnikom koji pohranjuje približno 300 ml tekućine i može se odvojiti od uređaja radi lakšeg punjenja.
Odvojivi spremnik može se puniti pomoću ugrađenog poklopca kojim se doziraju potrebne količine deterdženta. Jednostavno napunite spremnik vodom iz slavine, postavite ga na ravnu površinu, odmjerite potrebnu količinu Kobocleana i ulijte ga u spremnik. Za učinkovito mokro čišćenje površine i do 60 m² dovoljno je 300 ml vode i 3 ml deterdženta Koboclean. Uvijek provjerite je li čep spremnika za vodu čvrsto pričvršćen na spremnik kako biste spriječili istjecanje vode.
Krpe za čišćenje Kobold MF mogu se jednostavno postaviti na okvir držača krpe i pričvrstiti velikom kopčom. Osim toga, mogu se brzo i lako zamijeniti. Učinite to tako da nogom pritisnete gumb za otpuštanje nosača krpe. To će otključati nosač te omogućiti uklanjanje i zamjenu krpe. Kada to učinite, jednostavno umetnite nosač krpe natrag u Kobold SP7.
Ako ste odabrali odgovarajuću postavku vlažnosti, Kobold SP7 automatski vlaži umetnutu krpu za čišćenje optimalnom količinom vode za mokro čišćenje poda. Takav princip omogućuje učinkovitu potrošnju vode i jamči najbolje rezultate čišćenja. Postavka vlažnosti se može podesiti pomoću tipke na ručki usisavača VK7, a odabire se ovisno o vrsti poda i količini prljavštine.

Dostupne su tri postavke vlažnosti kojima se, ovisno o karakteristikama poda, osigurava optimalno čišćenje:

  • Razina 1 je najniža postavka vlažnosti. Posebno je prikladna za podove osjetljive na vodu, npr. za drvene podove. Svakih 150 sekundi vlaži krpu s 30 ml vode.
  • Razina 2 je srednja postavka vlažnosti. Prikladna je za čišćenje tvrdih podova na kojima se nalazi uobičajena količina prljavštine. Svakih 100 sekundi vlaži krpu s 30 ml vode.
  • Najviša je postavka razina 3, a ona je posebno prikladna za prljavije tvrde podove. Svakih 50 sekundi vlaži krpu s 30 ml vode.

Postoji i suhi način rada u kojem voda ne dolazi u kontakt s krpom za čišćenje. On je posebno pogodan za vrlo osjetljive podove, npr. za nezabrtvljeni pod od pluta.

Različite postavke vlažnosti mogu se odabrati pomoću crnih +/- tipki na ručki bežičnog usisavača VK7.

Da, postoji dodatna opcija ovlaživanja koja se može aktivirati jednom tijekom svakog čišćenja.

Kada prvi put pokrenete SP7, krpu za čišćenje morate ručno navlažiti. Za prvo ovlaživanje pritisnite i držite crnu tipku „plus“ na ručki VK7 (oko dvije sekunde). Daljnje je ovlaživanje automatsko, a ovisi o različitim postavkama razine vlažnosti.

Da, to je moguće. Laganim potiskom prema naprijed Kobold SP7 se može jednostavno postaviti u siguran parkirni položaj. Stoga je prebacivanje između rada i stanja pripravnosti vrlo jednostavno. Međutim, imajte na umu da krpa za čišćenje MF ostaje mokra tijekom pauze, što može biti problematično na osjetljivim podovima, npr. na nezabrtvljenim drvenim ili plutenim podovima.