md

KOBOLD VR300
ROBOT - USISAVAČ

Više života. Manje posla.

 • Pametna aplikacija
 • Izvanredni rezultati čišćenja
 • Jednostavan za rukovanje
 • Pametna navigacija

Pregled najvažnijih značajki

int_kobold_VR300_in-use_0115_medium-3_21x9
preuzmi

Pametna aplikacija

TLOCRT PODNE POVRŠINE

Tijekom prvotnoga usisavanja robot-usisavač „pregledava“ prostorije našega doma, liniju po liniju, a također izrađuje i „pamti“ plan usisavanja. Svako sljedeće usisavanje u skladu je s napravljenim planom kako bi se osigurali optimalni rezultati čišćenja.

VIRTUALNE GRANICE

Sigurno postoje pojedina područja u domovima za koja ne želimo da ih robot usisava. Pomoću praktične aplikacije robota definiramo virtualne granice odnosno linije „No-Go“ unutar kojih robot tijekom čišćenja neće zalaziti.

IZVJEŠĆA O ČIŠĆENJU

Želimo li to, Kobold VR300 robot-usisavač može nas obavijestiti o dovršetku procesa čišćenja slanjem obavijesti o obavljenom poslu izravno na naš mobilni telefon.

Obavijest uključuje izvješće o očišćenim površinama i potrebnom vremenu za to. Na ovaj smo način uvijek informirani o tome što radi naš robot. Na isti način primamo poruke o mogućim pogreškama u radu, uključujući i objašnjenje tih pogrešaka te poveznicu na uputu o njihovu ispravljanju.

PROGRAM ČIŠĆENJA »SPOT« ZA IZNIMNO PRLJAVA PODRUČJA

Volite vikendom ugostiti prijatelje, a onda ste nakon zabave svjesni posljedica na svojim podnim površinama? Na nekim je mjestima nakupljeno puno prljavštine i smeća. Kobold VR300 robot-usisavač ne poznaje nikakve prepreke.

Postavka za čišćenje određene ograničene točke u prostoru omogućuje usisavaču precizno čišćenje manjih ili srednjih područja (2 m x 2 m ili 4 m x 4 m).

int_kobold_VR300_in-use_1407_medium_21x9
preuzmi

Izvanredni rezultati čišćenja

SPECIJALIST ZA TEPIHE I GLATKE PODNE POVRŠINE

Zahvaljujući izuzetnoj usisnoj snazi, Kobold VR300 jednako učinkovito čisti tepihe i glatke podne površine. Dok robot čisti Vaše podove, Vi se možete pobrinuti za one najvažnije stvari u svome životu.

RADI I DO 90 MINUTA

Zbog svoje moćne litij-ionske baterije, Kobold VR300 može čistiti i do 60 minuta s jednim punjenjem. U “Eco” načinu može raditi i do 90 minuta te očistiti i do 120 m2. Kada je baterija prazna, robot se automatski vraća na stanicu za punjenje i nakon punjenja nastavlja usisavanje tamo gdje se prethodno zaustavio.

ODLIČNI REZULTATI

Inteligentan Kobold VR300 robot-usisavač nije jedinstven samo po preciznoj navigaciji već i po izvrsnim rezultatima čišćenja. Učinkovit i izdržljiv motor stvara veliku usisnu snagu, a nova, tehnološki napredna četka omogućuje još detaljnije skupljanje prašine. Kružna četka koja se vrti pri 1800 puta u minuti garantira dubinsku čistoću.

lg
preuzmi

Jednostavan za rukovanje

BRZ I LAGAN PRISTUP SVIM GLAVNIM FUNKCIJAMA

Sve glavne značajke, kao što su „Eco“, program za čišćenje svih prostorija „Sve prostorije“, program čišćenja ograničenoga područja „Spot“ i povratak do stanice za punjenje, lako su dostupne na upravljačkoj ploči uređaja.

PAMETNA APLIKACIJA

Pametna aplikacija instalirana na mobilnome telefonu olakšava upravljanje robotom i kontrolira njegov rad čak i kada ste daleko od kuće.

AUTOMATSKO ČIŠĆENJE SVIH PROSTORIJA

Imate li vrlo malo vremena, „Sve prostorije“ najbolji je izbor. U tom načinu rada Kobold VR300 pouzdano čisti jednu po jednu sobu, bez potrebe za dodatnim upravljanjem. Kada se baterija isprazni, robot se automatski vraća na stanicu za punjenje. Čim se napuni, vraća se u prijašnji položaj i nastavlja s čišćenjem.

LED PRIKAZ

LED prikaz pokazuje stanje baterije i razinu napunjenosti spremnika za prašinu.

lg (1)
preuzmi

Pametna navigacija

LINIJA ZA LINIJOM

Kobold VR300 robot-usisavač pametno se i precizno kreće po liniji pomoću laserskoga senzora udaljenosti temeljena na tehnologiji „SLAM“ (istovremeno lociranje i mapiranje).

ULTRAZVUČNI I INFRACRVENI SENZORI ZA MAKSIMALNU TOČNOST

Kobold VR300 robot-usisavač neovisno se i pouzdano kreće unutar Vašega doma. Ultrazvučni i infracrveni senzori precizno analiziraju okolinu i identificiraju potencijalne prepreke. Omogućuju robotu da upravlja raznim vrstama prepreka poput namještaja, vrata ili zidova.

Robot također prepoznaje stepenice, što znači da se može kretati po prostorijama bez bojazni da padne niz stepenice ili s nekoga od katova u Vašem domu. Kobold VR300 može otkriti i čvrste prepreke visine do 2 cm poput noge namještaja, pragova ili pak prostirke visoke i do 1,5 cm.

BOČNE ČETKE ZA KUTOVE I RUBOVE

D-oblik Kobold VR300 robot-usisavača savršeno je prilagođen kako bi se osigurala čistoća bez obzira na raspored namještaja u pojedinim sobama i raspored samih prostorija. Kobold VR300 opremljen je i bočnom četkom u namjeri da i svi kutovi te rubovi Vašega doma budu detaljno očišćeni.

Prednosti VR300 robot-usisavača

col img 4 3 infographic VR300 01
col img 4 3 infographic VR300 02
col img 4 3 infographic VR300 03
col img 4 3 infographic VR300 04
col img 4 3 5 infographics cross section vr300

SPREMNI ZA IZAZOVE: VISOKA TEHNOLOGIJA U SVAKOM DETALJU

Opremljen najsuvremenijim laserskim navigacijskim sustavom 12 senzora, Kobold VR300 može manevrirati gotovo bilo kojom preprekom:
 1. Kobold VR300 pametno se i precizno kreće po zacrtanoj liniji pomoću laserskoga senzora udaljenosti, a koji se temelji na tehnologiji „SLAM“ (istovremeno lociranje i mapiranje).
 2. Tri ultrazvučna senzora mogu otkriti čak i prozirne ili vrlo reflektirajuće prepreke prije nego dođu u robotov doseg.
 3. Ultrazvučni senzori nadopunjuju se kontaktnim senzorima na braniku koji osiguravaju da Kobold VR300 lagano dodirne prepreku prije nego što je zaobiđe.
 4. Zahvaljujući infracrvenim senzorima, robot se može kretati uz rubove zidova i izbjeći pad niz stepenice.
 5. Budući da može svladati prepreke visine i do 2 cm, što znači da može samostalno prijeći s glatke površine na tepih debljine i do 1,5 cm, lako može očistiti cijeli dnevni boravak bez Vaše pomoći.

Tehnički podaci

TEŽINA5 kg (robot 4,2 kg, bazna stanica 0,8 kg)
DIMENZIJE (D/Š/V)34 cm x 34 cm x 9 cm
KAPACITET SPREMNIKA ZA PRAŠINU0,53 l
KAPACITET BATERIJEu normalnome radu i do 60 min; u ekonačinu i do 90 min
VRIJEME ZA PUNJENJE BATERIJEMaintenance-free brushless DC motor, approx. 85,000 rpm
Power consumption3 – 5 h, ovisno o punjaču

Osnovna oprema

faq vacuum cleaner

OPREMA ROBOT-USISAVAČA

 • Kobold VR300 robot-usisavač s bočnom četkom
 • Kobold VR300 punjač
  Kobold VR300 kabel za napajanje
 • Kobold VR300 bočna četka
 • Kobold VR300 spremnik za prašinu
 • Kobold VR300 filter

Često postavljena pitanja

Kobold VR300 jedan je od najrazvijenijih robota za usisavanje na tržištu. Ugrađeni laserski senzor udaljenosti omogućuje sustavno i precizno čišćenje.

Dizajn u obliku slova D i izuzetno učinkovita bočna četka novoga robot-usisavača osiguravaju optimalne rezultate čišćenja, a to uključuje i čišćenje kutova te uz rubove zidova. Štoviše, Vorwerk nudi pametnu aplikaciju za Kobold VR300 koja Vam omogućuje postavljanje i kontrolu svih značajki robota.

Zahvaljujući visokoj izdržljivosti litij-ionske baterije, Kobold VR300 može čistiti i do 60 minuta s jednim punjenjem. U “Eco” načinu rada to se vrijeme čišćenja može produžiti i na 90 minuta, a može očistiti površinu veličine i do 120 m2.

Kobold VR300 automatski se vraća na stanicu za punjenje kada se baterija isprazni. Čim se ponovo napuni, robot nastavlja s čišćenjem na onome mjestu na kojem se baterija ispraznila.

Spremnik za prašinu robota Kobold VR300 ima kapacitet 0,53 litre. Inovativni usisni otvor omogućuje jednostavno i higijensko uklanjanje sadržaja spremnika, održavajući pritom robot čistim. Zahvaljujući učinkovitom sustavu filtera i predfiltera, možemo jamčiti njihovu kvalitetu i trajnost.

Da! Kobold VR300 može napraviti tlocrt za nekoliko soba na jednome katu. Robot skenira svaku sobu pojedinačno i sprema podatke u tlocrt ili na kartu koja se zatim prikazuje u aplikaciji.

Glavne se funkcije robota mogu kontrolirati putem inovativne upravljačke ploče. No potpuna funkcionalnost robota VR300 doći će do izražaja samo kada se koristite aplikacijom.

Pri postavljanju operacije na program čišćenja svih prostorija „Sve prostorije“ ili na program s ograničenim područjem čišćenja „Spot“, robot automatski prebacuje na odabranu postavku i ne zahtijeva dodatne naredbe ili unose. Aplikacijom se također možemo koristiti i za daljinsko upravljanje robotom, slično kao da je riječ o automobilu na daljinsko upravljanje.