Zbog posebnosti svog sastava (tapecirani se namještaj najčešće sastoji od tkanina punjenih memorijskom pjenom, vatom ili spužvom) savršeno je mjesto za preživljavanje grinja i zadržavanje raznih alergena iz okoliša.

Tapecirani je namještaj zastupljen u kućanstvu i u uporabi skoro koliko i sami podovi, a njegovom se čišćenju pridaje, nezasluženo, manje pozornosti.

Tapecirane mogu biti stolice u blagovaonici, fotelje, kauči, ležajevi, ležaljke, ali i uzglavlja kreveta te sličan namještaj. I sve navedeno zaslužuje Vašu pozornost, odnosno održavanje i povremeno čišćenje.

Vlasnici kućnih ljubimaca vode posebnu borbu pri održavanju čistoće tapeciranih površina. Poznato je da životinje lako zaprljaju unutrašnjost Vašeg doma, bilo da se radi o dlakama ili prljavštini koju unose u prostor nakon šetnje. U najgorem slučaju ta će prljavština završiti među Vašim jastučićima ili svuda po namještaju.

PB440 2

Ako svoj dom dijelite s ljubimcima, preporučuje se triput tjedno usisati cijeli životni prostor i presvlake s kojima životinje dolaze u kontakt. Metenje samo podiže životinjsku dlaku, kosu i sličnu prljavštinu u zrak, ali usisavaču takva prljavština ne može „pobjeći“. Odgovarajući dodaci za usisavače uklanjaju životinjsku dlaku s pukotina i spojeva namještaja – baš tamo gdje se čitavi čuperci kose i dlake neprimjetno skupljaju.

PB440 3 1

Da biste doskočili problemu uklanjanja dlake, kose i prljavštine s tapeciranog namještaja, možete isprobati neke od preporučenih trikova. Primjerice poznato je da bi malo navlažene najlonske čarape ili gumene rukavice trebale otpustiti zaglavljenu dlaku pasa i mačaka na tekstilnim vlaknima i na taj način olakšati čišćenje tapeciranih površina, no usisavač s rotirajućom četkom za presvlake još je jednostavniji način borbe s nečistoćama na takvim površinama.

Mi se u Vorwerku koristimo uređajem PB440 – „Polsterboy“ koji možete upotrijebiti kao nastavak za svoj VK200. „Polsterboy“ uklanja kosu, tvrdoglavu životinjsku dlaku, grinje, alergene i ostale sitne čestice prašine samo jednim potezom, a prljavština ostaje tamo gdje joj je i mjesto – u vrećici usisavača.

Rotirajuća četka s lakoćom uklanja dlaku Vaših ljubimaca i kosu pa čak i ako se, kao i obično, čine gotovo prikovanima za tapecirani namještaj. Naravno, i druge se stvari, poput mrvica i ostale tvrdoglave prljavštine, također izvlače iz tkanine i presvlaka, što daje sofama i foteljama prekrasan te čist i svjež izgled.

Zahvaljujući samom obliku nastavka te mogućnosti mijenjanja mjesta usisa (pomičnim dugmetom možete postaviti da Vaš PB jače usisava pri samom vrhu uređaja za sva ona manje dostupna mjesta, kao što su spojevi, nasloni i kutovi, ili možete odabrati usisavanje donjim dijelom uređaja da biste očistili ravne površine), ne postoji šansa da ijedan dio namještaja ostane prljav.

Jastuci, deke i pokrivači, također, često trebaju osvježenje, a budući da ne stanu uvijek u perilicu rublja, tu uskače naš PB440. Za samo nekoliko trenutaka Vaši će pokrivači i deke ponovo biti svježi i bez ostataka nepoželjne prljavštine.

A osim u kućanstvu, tapecirane se površine nalaze i u našim limenim ljubimcima. Da biste dobro očistili unutrašnjost svog automobila, odnosno sjedala i prtljažnik od svih nečistoća koje nastaju kao rezultat prijevoza djece, kućnih ljubimaca ili stvari općenito, nije potrebno da svaki put odlazite u skupe čistionice.

Dovoljno je samo uzeti svoj omiljeni usisavač i odvojiti desetak minuta. Upravo toliko treba Vašem malom pomoćniku da pokupi sve one mrvice u udubinama ispod i između sjedala, kao i na samom podu automobila. Sva nečistoća, dlaka i kosa, svi kamenčići i sve mrvice nestaju za tren. Postoji li nešto lakše od toga?

Osim u kućanstvu i čišćenju limenih ljubimaca, PB440 savršen je saveznik i u održavanju plišanih igračaka Vaših mališana čistima. Najmlađi se članovi kućanstva često igraju plišanim igračkama, a da bi njihova igra bila sigurna, potrebno je proći samo nekoliko puta uređajem PB440 po omiljenim igračkama Vaših mališana.

Uzmemo li u obzir njegovu višenamjensku uporabu, naš je PB440 savršen dodatak Vašem Koboldu. Za više informacija posjetite naš kanal na YouTubeu ili dogovorite besplatnu prezentaciju.