Vorwerk kroz povijest

Vorwerk kroz povijestVorwerk & Co osnovan je davne 1883. godine u njemačkom gradu Wuppertalu. Tijekom više od 130 godina postojanja, tvrtka je od tvornice tepiha izrasla u veliku internacionalnu korporaciju. Do danas je ostala obiteljska tvrtka koja kao takva posebno njeguje obiteljske vrijednosti.

Vorwerk je prisutan u 70 zemalja svijeta, a u prodaji zapošljava više od 550.000 ljudi putem kojih je u svijetu prodano više od 40 milijuna sistema za čišćenje.

Vorwerk kroz povijestVorwerk svoje proizvode razvija u skladu s najnovijim saznanjima i izrađuje ih najmodernijim tehnologijama: iznimno velika pažnja pridaje se kvaliteti izrade i materijala. Time svojim kupcima nudi najbolju tehnologiju najviše kvalitete. Vorwerk sistemi za čišćenje prodaju se isključivo putem direktne prodaje i moguće ih je naručiti isključivo preko naših savjetnika.

Tridesetih godina prošlog stoljeća, njemačka tvrtka lansirala je proizvod koji je doveo do revolucije među usisavačima i posjedovao nevjerojatna svojstva za to vrijeme: lagan, praktičan, učinkovit i odgovarajuće cijene. Proizvod je dobio naziv „Kobold“ (njemački: patuljak), i pod tim imenom osvojio srca i domove ljudi. Od tada nadalje, prodaja ovog proizvoda, koji je milijunima obitelji predstavljao idealno rješenje otklanjanja poteškoća u čišćenju doma, stalno se povećavala.

U narednim desetljećima, radio se na inovacijama i tehnološkim poboljšanjima. Krajem 50-tih godina prošlog stoljeća, u Europi je predstavljena prva električna dubinska četka, koja je objedinila usisnu moć i mehaničko djelovanje, te čistila prašinu kao nijedna prije. Novi priključak proširio je mogućnost rada Kobold usisavača na različitim površinama i nastaje „Kobold sistem za čišćenje“.

Vorwerk kroz povijestPočetkom 70-tih godina, stigao je i prvi priključak za suho „pranje“ tepiha i tekstilnog pokućstva. Biološko sredstvo Kobosan i osvježavajući pribor dodali su usisavanju još veću učinkovitost. U 80-tim je Kobold VK 120 otvorio novu dimenziju konceptu modularnosti i postao jedan od najbolje poznatih i korištenih usisavača u svijetu. Tijekom 90-tih Kobold sistem za čišćenje postaje potpun stvaranjem Pulilux aparata, novog nastavka koji je polirao i čistio tvrde i glatke površine na nov i još učinkovitiji način.

Godine 2000. postavljena je nova granica: sistem za čišćenje doživio je tehnološku i konceptualnu evoluciju, s čime je napravljen veliki iskorak na području modernog čišćenja u domaćinstvu.

Ulaskom u 21.stoljeće, Kobold u sebi objedinjuje desetljeća predanosti, strasti i iskustva. Nastupa generacija Premium filter vrećica, koje smanjuju mogućnost alergije na prašinu zadržavanjem najsitnijih i najštetnijih čestica prašine. I sva ta tehnologija, jednostavna je i laka za upotrebu.